Dječje sunčane naočale

sunčna naočala

Da li djeca trebaju sunčane naočale? Naravno!

Istraživanja su pokazala da djeca također trebaju sunčane naočale. Sunčane naočale možemo dati svojem dijetetu čim jih usvoji, jer oči moraju biti zaštićene u najkraćem mogućem roku. Djeca bi štrebala započeti nositi sunčane naočale vrlo rano, od 6 mjeseci nadalje.

Roditelji se vrlo rijetko odluče za kupnju sunčanih naočala, ali bi morali biti svjesni da se dječje oči u 75 % razvijaju dok dijete ima 12 godina i upravo je u ovom trenutku da se sa kvalitetnom zaštitom zalaže za sprečavanje raznih ozljeda oči, jer izlaganje suncu može dovesti do oštećenja očne leće i mrežnice a time i dugoročnog oštećenja vida. Ozbiljne posljedice se ne moraju nužno pojaviti odmah, to se može odraziti tek u odrasloj dobi.

Za zaštitu korisnica u Europi prošao je CE certifikat, koji osigurava da naočale nude sigurnu razinu zaštite. Prilikom kupnje dječjih sunčanih naočala je vlažno ad provjerimo

da je konstrukcija izrađena od materijala koji ne izazivaju alergije i da dječje naočale nose oznaku CE. Preporučljivo je odabrati sunčane naočale koje pružaju 99 % ili 100 % zaštitu od UV zraka i da se za djecu odabere takav sa zaštitnom trakom oko glave. Pri odabiru dječjih sunčani naočala je uvrlo bitna njihova kvaliteta. Dječje naočale bi trebale biti lagane i izdržljive, a kod samog izbora najvažnija su stakla, koja bi trebala nuditi maksimalnu zaštitu protiv UVA i UVB zraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavite se za besplatne e-novosti!

Prijavite se za naš besplatni newsletter i ostvarite pristup popustima i zanimljivim i korisnim informacijama! Ali bez brige, nećemo potonuti vaš poštanski sandučić :)

Hvala za vašo prijavo!