Zaštitite djecu pred suncem

zastitite djecu pred suncem

Potrebno je imati na umu da izlaganje djecu suncu povećava rizik od raka kože kasnije u životu. Svjetska zdravstvena organizacija ističe da djeca do 18 godina dobivaju veći dio ukupnog ultraljubičastog (UV) zračenja. Naime oni upozoravaju da roditelji moraju biti vrlo odgovorni, kada je dijete izloženo suncu.

Vrlo je važno da roditelji zaštitite svoju djecu od sunca Zaštitite jih sunčanim naočalima, klapama, šeširima za glavu, koristite odjeću s UV zaštitom. Odjeća s UV zaštitom je najpogodnija za upotrebu u vodi, jer se brzo suši. Zaštitna odjeća mora obiti prema australskom standardu o etici označena sa UPF što pokazuje mjeru zaštitne sposobnost tkanine. Sa sunčanih kontinenta poput Australije dolazi odjeća koja odbija UV zrake. Prednost takve odjeće je otjerati UV zrake i pokrivanje velike površine tijela. Maksimalni iznos zaištite je UPF 50. Pored korištenija zaštitne odjeće je potrebno da zaštitite svoju djecu i sa korištenjem zaštitnih naočala. Preporučljivo je odabrati sunčane naočale koje pružaju 99 % ili 100 % zaštitu od UV zračenja i da se za djecu odaberu takve koje imaju oko glave zaštitni trak. Važno je shvatiti da samo dobro izabrane sunčane naočale štite dijecu od UV zraka i raznih ozljeda očiju.

Preporučujemo da zaštitite svoju djecu od UV zračenja, s najboljim proizvoda proizvođača baby Banz iz Australije. Dječji Banz je australska tvrtka koja je osnovana 2001. godine sa sjedištem u Perthu. U Australiji je UV indeks najviši u svijetu, tvrtka razvija proizvode koji štite osjetljivu dječju oči i kožu od sunca. Dječje Banz sunčane naočale su dizajnirane u suradnji australskog društva za oftalmologiju (Udruga optičara Australia). Sunčane naočale nude 100 % UV zaštitu, a kompatibilne su sa standardima – EN 1836: 2005 i AS 1067-1990. One su dobre kvalitete i dobro osmišljene, nose oznaku CE.

Australska tvrtka Baby Banz razvila je i proizvode koji štite osjetljivu dječju kožu od sunca. Kupaći kostimi s faktorom UV zaštite UPF 50+ su pravi izbor za vaše mališane, jer oni blokiraju faktor zaštite od sunca najmanje 97,5 % štetnih UV zraka. Također nudimo i naočale za zaštitu osjetljivih dječjih oči od sunca. Sunčane naočale koje nude 100 % UV zaštitu i koji su u skladu sa standardom AS 1067-1990 i EN 1836: 2005 su pravi izbor za vaše mališane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prijavite se za besplatne e-novosti!

Prijavite se za naš besplatni newsletter i ostvarite pristup popustima i zanimljivim i korisnim informacijama! Ali bez brige, nećemo potonuti vaš poštanski sandučić :)

Hvala za vašo prijavo!